Majhna hiška s kavo za seboj je s teraso, kjer so sedaj pergole, postavila pavi lokalček
Opažam, da so danes postale pergole privlačen način, kako povečati lokal in s tem pridobiti prednost pred konkurenco. Medtem ko je bilo včasih bolje, da je nekdo imel tako notranjost dovolj veliko kakor vrt, se danes vse to spreminja. Blizu mene stoji majhen lokalček, ki je ravno prav velik, da lahko nudi pijačo za s seboj in kolikor sem opažala, mu je zelo dobro uspelo, kljub temu da je imel takšen način poslovanja.
Pred kakšnim mesecem, pa si je omisli nadgradnjo, in sicer vrt, na katere je postavil pergole, ki se lahko čisto zaprejo. Danes je vse več ljudi tistih, ki si raje izberejo lokal z velikim vrtom, in vsak, ki imam vrt, ki ga pokrivajo na primer pergole ali katero drugo senčilo, je na veliko boljšem položaju. Notranjosti so bolj ko ne prazne zaradi ukrepov, in kljub temu da so notranjosti zaradi klime, bolj prijetne kakor zunanjosti, ne more vsak biti notri, ker so takšna pravila. In če se gleda na dolgi rok in če bo zopet zaostrovanje, bo preživelo res le tisto gostinstvo, ki se bo prilagodilo.
Res je lepo videti, kako lahko iz kakšne preproste ideje potem zraste res nekaj velikega. Pred komaj dobrim mesecem dni nazaj, je bila tam le hiška, kjer je bil lokal s kavo in različno pijačo za seboj. Sedaj pa je tam pravi lokalček s teraso, ki jo krasijo pergole in mu dajejo resnično lep ambient. Sicer pri mizah za zdaj ne streže in pravi, da verjetno tudi ne bo, ker se mi ne izplača še za zdaj. Pa tudi pravi, da so stranke kar navajene na takšen način tako, da vsem ustreza.
Imam dan, ko imam malo več časa zato, grem danes zagotovo tja na kavo, ker me res zanima, kakšen je sedaj občutek tam, ko lahko malo posediš na tistem vrtu, kjer sedajo, stojijo pergole in v miru spiješ kavico.